2017-02-26 1271 views
同朋友去左將軍澳天晉匯食完飯,去左旁邊既甜品鋪食,甜品店名叫「樂糖」,相當有趣。餐廳裝潢簡單鮮明,天花佈置左樂多不同顏色的氣球,色彩繽紛。而座位數目不少,分別有卡位亦都有高桌,桌面用以雲石面,睇落好整潔舒適。🍧我同朋友點選了:「霧之花卷:薰衣草·香芋·配香芋雪糕$49」「雪燕紅棗杞子燉鮮奶$59」。🍧「霧之花卷:薰衣草·香芋·配香芋雪糕$49」材料有洋甘菊忌廉、海藻珠。未食都已經聞到陣陣薰衣草的氣味,海棉蛋糕表面好多粒薰衣草粒,而中間卷上紫色薰衣草味cream。另外配上香芋味雪糕,香濃香芋味雪糕香滑。最特別是配上薰衣草熱茶,聽聞飲完會容易入睡,睡覺都甜啲。🍧「雪燕紅棗杞子燉鮮奶$59」熱騰騰的好補糖水,整碗都奶白色,味道香濃。材料包括:拉絲雪燕(印度)、平民燕窩。餐牌說明有美白、袪斑、排毒、通宿便、降血脂、補充膠原、修補傷口及關節的效率。😋「餐牌」我已經影左上載至openrice既「餐牌」入面啦,方便大家查閱相關菜式。📋
雪燕紅棗杞子燉鮮奶

2017-02-14
$108 (Dinner)
雪燕紅棗杞子燉鮮奶