2018-09-02 220 views
將軍漢堡其實係十幾年前嘅產物但係佢呢幾年斷斷續續咁樣出期間限定,見到佢有得賣真係忍唔住買返個嚟食下。記得好多年前佢第一次出嘅時候只係得將軍漢堡!現在,佢多咗玉子將軍漢堡,顧名思義玉子將軍漢堡裏便就係多咗一隻蛋,同埋醬汁方便都有少少唔同,等我講比大家聽啦。玉子將軍漢堡除咗本身嘅鳥汁之內,佢仲多咗沙律醬。其實我唔知道係因為唔同地區麥當勞的關係,而令到食物質素有偏差,還是整體質素下降了?我總覺得剛剛吃了的,不及以前的好。首先講個賣相,打開個包裝紙之後你會見到好多汁都在包裝紙上,我要見到包裝時,漢堡包過受壓以至醬汁濺出來,以至包裏面嘅汁少咗。另外我見到啲生菜散散亂亂,分報在包裝紙上,本來也有點層次的漢堡包變得扁扁而欠立體感。不過醬汁嘅味道仍然出色,加了玉子,感覺更加實在。美中不足的就是沙律醬多了一點點,搶了鳥汁嘅味道。將軍還是要把盔甲穿好。

將軍還是要把盔甲穿好。