2019-08-12 1026 views
又係九龍城游走🚶 終於食到另一間老店「坤記牛腩」門面就黃色底,黑字招牌,簡單醒神😏 入面係白色為主乾淨感覺既白色主調,少有地無潮州麵既{拿喳}感覺😳再加之個麵吧係女收係內部廚房👁‍🗨 你睇佢唔到😜成間舖唔細,位又擺得闊,大概係九龍城老舖🏘️唔駛愁租既關係💵 成間舖應該坐到20人以上Menu 📙 顯示出坤記既專注,全部都係🐂牛筋,牛腩,肥牛搭不同粉麵🍜 記住唔食牛,拜託唔好去😛口痕又發作,都係叫咗碟魚皮🐠 (咖哩啡)不過佢就係來貨架喇,少少淋身😑主角上湯牛筋腩伊麵🤩都要稍等先上枱,應該係伊麵關係,少有地粉麵係砌靚埋先上枱比你🖼 (唔駛我自己執😘)幾塊大牛腩厚切放面,無欺場比碎腩🤗牛筋呢啲唔多討喜既就收埋下底🙃湯底少許油浮面,清湯唔太咸,有少少腩汁滲落下方,疊加埋吸湯既伊麵,係掂既👍男二,牛筋個軟硬度剛好👌唔會淋到豆腐咁,又唔會硬到咬唔開,而且都夠入味男一,牛腩,我就嫌佢淋咗啲,不過juicy有牛香,似和牛烚完咁,咬落去都有啲汁流出黎😘埋單魚皮,筋腩伊加個無糖可樂,盛惠83,簡單一餐,又去踢波⚽
又係九龍城游走🚶 終於食到另一間老店「坤記牛腩」

魚皮

上湯牛筋腩伊麵

伊麵

牛筋

牛腩

無糖可樂

2019-08-12
$83 (Dinner)
上湯牛筋腩伊麵
伊麵