2013-03-25 697 views
今日上午上完堂跟同事去食飯,大家在討論食咩時,其中一個同事介紹呢間,隨即搭的士來,入去坐下就點菜,大家話要食菜,隨口就點了馬拉盞通菜可能因為我鍾意食通菜,所以都幾鍾意,有少少辣味,但又唔會話太辣,D菜爽口,一D都唔老。另外見到有人在整大量蒜蓉包,令大家都想試吓,同事就話要叫咖喱,於是就點了黃咖喱雞,賣相一般,無特別吸引,咖喱唔辣,亦算足料,有洋葱薯仔我都鍾意,兩樣都夠腍,不過D雞就唔夠肉,有D連住骨並唔係啖啖肉,咖喱唔算稀都OK,不過如果可以再稠D會更好。蒜容包熱辣辣就最正,我點咖喱,所以食唔倒蒜蓉味,但睇個樣,成個都有蒜蓉,並唔係得中間少少,最後一碟我地都唔夠,要額外叫多碟。之後同事話想叫小食,一講芝士我就話要,所以叫左呢個炸芝士蝦球,好大個,食一個都已經好飽,好彩我地剛好5人,一人食一個啱啱好,肯定無人會食得落第二個,不過有少少失望,有芝士都唔覺得好正,可能太大個吧!另外裡面雖然有芝士,但D芝士並唔特別好食,芝士味唔濃,質感麻麻地唔夠軟。最後來那個鐵板蠔餅是我叫的,見相好似幾正,但一來大家的感覺都係太炸了,D蠔就好足既!但唔好咁炸就好了。唔講真係唔知,同事話原來夜晚係勁爆的,怪不得
最後來那個鐵板蠔餅是我叫的,
唔講真係唔知,同事話原來夜晚係勁爆的,怪不得佢勁整蒜蓉包,但好似放得太開陽了,感覺麻麻!
2013-03-20
$70 (Lunch)