2024-06-23
平時食開九龍嘅餐廳,今次專程嚟到北角試一間街坊之間都好出名嘅韓國餐廳,睇吓有咩咁特別😯餐廳環境好大,唔會坐得好迫,叫多啲嘢食都唔驚張枱擺唔晒🤭餐廳嘅同事全部都好熱情同埋非常有禮貌,值得一讚👍🏻今次叫咗去韓國餐廳必食嘅韓式魚糕湯($88),韓式炒粉絲($83),乳酪洋蔥無骨炸雞(輕盈) ($55),辣豬捲飯($55),仲有兩杯梳打($28/1)😋魚糕湯係連埋一個火爐仔一齊上枱🔥無論你飲幾耐個湯都仲係熱嘅,唔洗急住一上枱就要即刻飲晒佢😌個湯好入味,魚糕好爽口,連埋啲好煙韌嘅年糕同少少粉絲一齊食,再飲啖暖笠笠嘅湯♨️成個人都舒服晒☺️炒粉絲都好足料💯入面有唔同嘅蔬菜絲,蛋粒同埋牛肉絲,粉絲唔會太過淋仲保持到好有彈性嘅口感,真係食親韓國嘢都必點👏🏻炸雞同埋辣豬捲都超級好食🤩炸雞個醬汁非常夾,酸酸甜甜配埋無骨炸雞一啖食好順滑✅而且仲會附送一盤蘋果生菜絲俾你解膩,越食越開胃,唔會好快就食飽咗😋辣豬捲就辣辣地,一舊接住一舊,越食越多,雖然係飯但係你都唔會覺得好滯😝最後指定動作叫咗兩杯梳打,中和一下成餐飯嘅飽腹感,好清新👌🏻雖然唔係住附近,但係有機會一定會再過嚟食或者叫外賣支持下🥡👏🏻