2018-12-17
😂最近幸福堂的新聞好多, 但話晒都叫做過江龍, 又甘多人讚好, 甘岩去經過, 竟然見唔太多人排隊輪候, 就梗係要買來試下係咪真係甘正啦~😌等左5-10分鐘左右就有了~🔹點左招牌的「黑糖珍珠鮮奶」($30)見到店員係現場即炒黑糖,可以滿足到視覺上的享受!😍但所講的現炒黑糖, 都係將預先整好的黑糖珍珠落穫再翻炒炒熱一下, 炒好的黑糖珍珠就被倒進杯底, 再係杯邊澆上黑糖漿, 再注入鮮奶, 所以會見到雲石紋理的美感☺️一入口有濃郁的黑糖甜味, 隱約仲有一陣焦糖香味, 可能因為係鑊裡面炒過的緣故~😅不過我地就略嫌奶味同甜味過重, 個人覺得有d過甜,但講到珍珠的口感就幾煙韌😋對於鍾情黑糖同鮮奶的朋友就岩晒, 如果好似我地甘怕太甜的就可能要諗諗🤔幸福堂仲好多其他口味飲品任君選擇~還未找到我們的黑糖珍奶小幸運, 我們會繼續努力尋找榜首🙆🏻♂️🙆🏻♀️🔴Follow Instagram: Foodmarker.hk
等左5-10分鐘左右就有了~
🔹點左招牌的「黑糖珍珠鮮奶」($30)
見到店員係現場即炒黑糖,可以滿足到視覺上的享受!😍
幸福堂仲好多其他口味飲品任君選擇~