2015-06-29 1797 views
因為有朋友係拉麵迷,一搵到目標就搵埋我去食XD去左依間金田家既拉麵店,見到係一間極之多人讚好既豬骨拉麵,咁就陪佢嚐嚐味吧XD門面係以日文名做招徠,所以要先睇一睇間野既相先唔會去錯~環境尚算唔錯,幾有日式拉麵店既氣氛,每有客人入黎店員就會以日文作歡迎枱上有醬油、醬料等,方便調味拉麵款式唔多,而且全部都係豬骨湯底,而且拉麵既硬度有得選擇,適合番唔同口味既人士需要,我覺得依點做得幾細心~我地先嗌左綠茶XD因為唔會太甜太膩~至尊拉麵,濃而不稠既豬骨湯底,香味濃郁,有少少「張」口的感覺,拉麵硬度適中,食落有彈性,至於豚肉好淋同薄身,夾起好容易碎開,不過豚肉肥瘦均勻,搭上豬骨湯底味道更加出唐揚雞塊,又平又抵食既小食,雖炸得有啲油膩,但雞肉極之嫩口,外脆內軟,非常香口好食而且份量二人食都覺得好飽足,雞塊既肉質口感係滿分~必食之選!男爵薯餅,炸得比較窿,兩件餡料唔同,一件係牛肉一件係紫薯,紫薯味食落甜香,而且好少機會食到紫薯既薯餅,感覺好新鮮,而且味道都唔錯,而牛肉味則薯味較重,中間會食到少少既牛肉粒,因為點左雞塊所以再食都覺得好飽呀~
因為有朋友係拉麵迷,一搵到目標就搵埋我去食XD
去左依間金田家既拉麵店,見到係一間極之多人讚好既豬骨拉麵,
咁就陪佢嚐嚐味吧XD
門面係以日文名做招徠,所以要先睇一睇間野既相先唔會去錯~
枱上有醬油、醬料等,方便調味
我地先嗌左綠茶XD因為唔會太甜太膩~
至尊拉麵
唐揚雞塊
2015-06-18
$130 (Dinner)
至尊拉麵
唐揚雞塊