2023-06-10
其實我好鍾意食/ 飲豆類製品🤩所以呢間我想食好耐👅不過聽大家嘅評價好似好壞參半🫣所以一於去試下~想知究竟我有無中伏就睇埋落去👇🏻❶ 狂人豆花 - 凍三色芋圓豆花 💰$𝟑𝟐食完荃灣分店個煙韌之選再食呢個我覺得都有啲對比…🥲先讚一讚芋圓份量都幾多 夠大粒同煙韌👍🏻而且食得出有芋頭、蕃薯同埋紫薯味🍠但個問題係啲豆花係完全唔甜架。。🤯其實我本身已經唔係話食開好甜嘅人嚟🥲但係豆花無甜味就搞到好難覺得佢好好食🫠就算芋圓食都救唔到所以如果可以額件事會好好多~❷ 狂人粢飯 💰$𝟑𝟐粢飯入面有油炸鬼、肉鬆、榨菜油炸鬼要讚 因為好夠脆 而且唔油🤓配搭埋肉鬆同榨菜味道都唔錯不過下次除非我好肚餓 如果唔係都未必會再叫🤣另外店員好貼心 將粢飯對半切開👍🏻咁食又方便啲 打卡又靚啲😂🤣🤣🏷 𝐒𝐎𝐘𝐦𝐚𝐫𝐭 𝐛𝐲 豆乳狂人|@soymarthk📍 荃灣大河道𝟏𝟎𝟎號海之戀商場𝟐樓𝟐𝟎𝟑𝟔號舖📍 樂富聯合道𝟏𝟗𝟖號樂富廣場 𝐙𝐨𝐧𝐞𝐀 𝟏樓𝟏𝟏𝟔𝟖-𝟏𝟏𝟕𝟎號舖📍 沙田大涌橋路𝟐𝟎-𝟑𝟎號河畔花園地下𝟐𝟖號舖• ─── @𝓱𝓮𝓲.𝓵𝓮𝓽𝓼.𝓯𝓮𝓪𝓼𝓽 ─── •👧🏻|香港𝟎𝟎後𝐅𝐨𝐨𝐝𝐢𝐞🤤🇭🇰❤️🔥|美食情報💥|真實
所以呢間我想食好耐👅
不過聽大家嘅評價好似好壞參半🫣
所以一於去試下~
想知究竟我有無中伏就睇埋落去👇🏻
❶ 狂人豆花 - 凍三色芋圓豆花 💰$𝟑𝟐
食完荃灣分店個煙韌之選再食呢個
我覺得都有啲對比…🥲
先讚一讚芋圓份量都幾多 夠大粒同煙韌👍🏻
而且食得出有芋頭、蕃薯同埋紫薯味🍠
但個問題係啲豆花係完全唔甜架。。🤯
其實我本身已經唔係話食開好甜嘅人嚟🥲
但係豆花無甜味就搞到好難覺得佢好好食🫠
就算芋圓食都救唔到
所以如果可以額件事會好好多~
❷ 狂人粢飯 💰$𝟑𝟐
粢飯入面有油炸鬼、肉鬆、榨菜
油炸鬼要讚 因為好夠脆 而且唔油🤓
• ─── @𝓱𝓮𝓲.𝓵𝓮𝓽𝓼.𝓯𝓮𝓪𝓼𝓽 ─── •
👧🏻|香港𝟎𝟎後𝐅𝐨𝐨𝐝𝐢𝐞🤤🇭🇰
❤️🔥|美食情報💥|真實食評🫦
💰|尋覓𝐂𝐏值高嘅美食👅
𝓝𝓸𝓽𝓱𝓲𝓷𝓰 𝓫𝓻𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓹𝓮𝓸𝓹𝓵𝓮 𝓽𝓸𝓰𝓮𝓽𝓱𝓮𝓻 𝓵𝓲𝓴𝓮 𝓰𝓸𝓸𝓭 𝓯𝓸𝓸𝓭👩🏻🤝👩🏼🍩
𝓗𝓮𝓲 𝓛𝓮𝓽’𝓼 𝓕𝓮𝓪𝓼𝓽, 𝓪𝓵𝔀𝓪𝔂𝓼 𝔂𝓸𝓾𝓻 𝓹𝓵𝓪𝓬𝓮💗
★ 🥰如果喜歡我嘅分享✨
➜ 記得𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰🫶🏻 @hei.lets.feast❤️🔥
咁就唔會錯過我嘅最新帖文啦🥳
★ 😋如果睇完想去試✨
➜記得𝐛𝐨𝐨𝐤𝐦𝐚𝐫𝐤🏷 / 𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞比朋友仔一齊睇👩🏻🤝👩🏼