2020-11-05 1121 views
見唔太多人排隊就決定食佢米芝蓮推介拉麵餐盤擺放尚算細心,有口罩紙袋提供,讚👍🏻如果以米芝蓮做指標,侍應服務同食物水準就真係相當一般先講侍應服務1)個人認為同事喺鋪頭內傾計係正常嘅,不過如果好大聲咁傾,近乎係嗌出黎咁傾呢,未免太大聲,由收銀位嗌過去廚房門前,難免影響鋪內食客2)我可接受員工工作時講電話,但可酌量講電話時細聲少少,唔洗成間鋪都聽到你講粗口,食客唔需要知道你同朋友講話邊個岸久嘅....... 侍應其實係代表緊店舖嘅質量之一,態度、禮貌等等好直接會影響食客對店舖嘅印象同觀感,唔好講話係唔係米芝蓮、係咪著重禮貌嘅日本人、係唔係高級食肆等前題,咁樣唔只係唔尊重你嘅工作,亦係唔尊重自己。爭氣啲啦,唔好俾班廢老睇死!跟住講返食物落單時講咗要走大蔥,伙記們結果掛住傾計,無視咗......一個唔食生蔥嘅人,如果係自己唔記得話要走,只可以怪自己唔記得,而如果有話要走蔥但冇走,其實係會好唔happy😕鹽味拉麵 配叉燒、玉子(標準) - 蕎麥麵有麥香,麵質亦不錯,煮麵時間控制剛剛好,冇太淋叉燒係偏瘦果種,唔鞋唔柴,好食!湯底清清地帶鹽味,但同生洋蔥超唔夾!!生辣味太搶原有湯味將所有配料混合再飲湯
見唔太多人排隊就決定食佢
米芝蓮推介拉麵

餐盤擺放尚算細心,有口罩紙袋提供,讚👍🏻
如果以米芝蓮做指標,侍應服務同食物水準就真係相當一般

先講侍應服務

爭氣啲啦,唔好俾班廢老睇死!

跟住講返食物
落單時講咗要走大蔥,伙記們結果掛住傾計,無視咗......

鹽味拉麵 配叉燒、玉子(標準) -
蕎麥麵有麥香,麵質亦不錯,煮麵時間控制剛剛好,冇太淋
叉燒係偏瘦果種,唔鞋唔柴,好食!
湯底清清地帶鹽味,但同生洋蔥超唔夾!!生辣味太搶原有湯味
將所有配料混合再飲湯,明明我唔係叫黑松露,但應該落錯左松露醬俾我(當我賺咗?試多樣野)松露醬搶晒鹽湯味,混合後基本上得返松露味

溏心蛋實在太太太失望喇☹️熟嘅喂?!

炸雞
正常發揮,外層炸粉夠薄,外層炸得好,加青檸汁解油膩

標準嘅份量偏少,普通女仔食僅僅夠
男嘅唔洗考慮,直接叫大份啦

建議:用coupon嘅可以一試,正價就要再考慮考慮,因為「米芝蓮」個名吹捧過大,同場有其他拉麵可選擇
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)