我係附近住既街坊,其實我好少寫食評,但今次好差,飲餐茶要俾人鬧我真係好唔鍾意。我地係年初四大約11:40入去幫襯既,咁一行四人得閒就去飲茶啦,我哋平時去開其他地方飲既,不過見好少黎呢間就試下啦。我地見佢門口有得㩒飛,就㩒咗張B008,我地見其實就叫緊B004,咁應該等多4張就到我哋啦。同埋個陣門口都冇乜人既,我地估應該好快到既。過咗一陣就見到有一批10幾個人落咗樓,心諗應該好快位啦!跟住見到有啲人話識人,又有人話book咗位既,個啲人係冇飛既咁就上咗去。咁我都明既酒樓都有啲熟客會插隊,就繼續等囉。咁過多陣就見到又有陸續10至20個人行落樓梯,咁我諗點都到我啦??佢又再放咗啲熟客入去,咁我真係等咗好耐,叫飛個system 都冇郁過,咁我就走埋去問佢,我㩒咗飛等4張,你上面走咗咁多人都冇位?你一個number都冇叫過。佢話有啲人book咗位個啲係8至12人就要放人入去先,同埋有人book咗12點半放唔到枱,我就話佢:我㩒咗飛架喎,你放上去咁多個都係4人枱架喎,我聽住你同上面講架,可唔可以跟返number叫飛呀?係真係唔公平,所以就出咗聲。佢話我:咁人地book咗位就係先過你架嘛!我話:咁你

佢話我:咁人地book咗位就係先過你架嘛!
我話:咁你話8至12人枱先要book,咁我4人枱都唔關事,點解我要等咁耐?你已經放咗好多熟客啦,點都要叫飛啦嗎?
佢問:你幾多號飛呀?
我話:B008
佢話:咁你咪等下囉!個個都係要等!

轉頭我見到佢又靜靜雞叫咗幾個熟客入去喎!今次唔叫咪啦可能怕我聽到。我真係把幾火,個陣已經12點半,我都唔知仲要等幾耐,等咗差唔多50分鐘得個桔。我地就話咁唔等啦我地走,個知客話:

咁你地咪走囉!唔飲唔好飲!

超趕客,我真係未試過等位等到俾人鬧,仲要係佢唔啱在先。如果你唔係熟客就唔好幫襯,因為佢淨係俾熟客入,你係生客靠個㩒飛system係唔會入到去,分分鐘㩒午市飛下午茶時段都唔洗入,而且個知客既態度好差,想俾人串下鬧下既歡迎你去,我就唔會再去架啦。