今晚約左朋友食呢間都有一段時間無食過,但係我覺得絕對係香港其實一間最高質既火鍋店,我book位果陣都好期待,果然水準都仲keep到咁好,果然無令我失望。呢間火鍋店個重點,我覺得係個湯底。今晚叫左招牌鮮椰青雞鍋,首先真係好足料,最正既係餐廳會輕輕煮下d雞,再落新鮮椰青水再加湯煲,滾起就可以當湯咁飲,濃濃既雞味再加上椰子香味出哂黎,呢個味道就算個鍋滾左兩個鐘都仲keep到,之後落既牛肉,菜,響鈴等都勁入味,完全可以將食物既味道提升,真係無得頂。食物方面其實都勁高質,首先有樣驚喜既係原來而家星期日至四唔計公眾假期,用Openrice book或者打電話book位會送青龍龍蝦,仲要好新鮮又勁大隻,勁正!今晚叫左好多野食,即炸魚皮就咁食又香口又脆,輕輕放落湯底再食又有另一番風味,食得食唔到口。五寶丸各有特色,個人特色中意黑松露墨魚丸,好濃味好正。牛拼盤真係重點推介必叫,總共有五款唔同既牛肉,牛味勁重又juicy既牛頸脊,牛舌芯好有口感,牛胸爽油脂味好重,一試難忘。蔬菜拼盤估唔到都好新鮮,菜都特別甜過人。最後食埋紫菜炸響鈴,盡吸湯底既精華,實在完美。

五寶丸各有特色,個人特色中意黑松露墨魚丸,好濃味好正。

蔬菜拼盤估唔到都好新鮮,菜都特別甜過人。

最後食埋紫菜炸響鈴,盡吸湯底既精華,實在完美。