2018-12-09 117 views
作為一個小丸子忠粉,一睇到雜誌話茶木有小丸子set食已經開心到不得了,而每間分店都有某d獨有嘅限定菜式,所以揀嚟揀去就決定去瓊華分店,因為有個綠茶心太遠係得旺角呢間鋪有☺️一去到門口已經見到好多小丸子朋友sss嘅擺設,全間舖未坐低已經令人心情大好🥰 Menu都變埋花輪同學🤓今晚同花輪食dinner😗花輪王子元貝炸蝦🍤飯,大啡菇的菇味濃郁,配埋吉列蝦,脆口鮮味。仲有茶木嘅招牌牛肚半筋半肉牛肉麵,加埋小丸子版本嘅配料,麵條吸滿濃郁嘅紅燒牛肉味湯頭,非常惹味!食得健康嘅我仲叫左碟炒菜苗黎refresh下,撈埋d台式肉燥一齊食,連唔like食菜嘅男友都食唔停口。呢排大熱嘅台式飲品又點可以錯過呢?我地每人一叫左一杯,膚淺嘅我係用個杯圖案黎決定飲咩嘅🤣 呢個回合...花輪玫瑰咖啡拿鐵係高分d嘅🥳爺爺抹茶歐蕾相對抹茶味🍵可以再加強d,不過我係一個濃茶愛好味,每人口味唔同嫁🤗臨尾真係15/16左好耐,因為幾種甜品都好吸引,最後就嗌咗小丸子綠茶心太軟🤤心太軟略嫌綠茶流心唔係流岀黎個隻質感,反而微乾有點似戚風蛋糕,不過都好味,係比較濃嘅綠茶味,配埋綠茶雪糕🍦,綠茶控又點可以錯過呢!

花輪王子元貝炸蝦飯

牛肚半筋半肉牛肉麵