2024-09-26
想試呢間好耐㗎喇,今晚終於有機會過黎試下,好在早左過黎,7pm前過黎都似乎唔洗排隊等位朋友未到,店員好親切提示話不如等你朋友到左先幫你地整,拉麵凍左無咁好食㗎(真係好貼心呀!)我地叫左:1)雙湯頭(雞白湯、櫻花蝦、鰹魚湯底)配瀨戶內海廣島蠔+新鮮蜆肉+豚叉燒+溏心蛋拉麵 $95揀左麵條韌度為適中,因為第一次黎試,想試個正常硬度。湯頭好濃厚,「結」身,證明足料足火候,飲落非常鮮甜,有肉鮮味同魚鮮味,粒蠔漲卜卜、新鮮!豚叉燒係薄切,非常好,因為咁樣食唔膩口!雞肉塊大小厚薄適中,肉質唔會「鞋」,整體非常好!呢碗雖然係餐牌中最貴,但性價比超級高!因為有海鮮、又係雙湯頭,第一次黎揀佢一定掂!2)雞白湯慢煮雞胸、豚叉燒、溏心蛋 (轉左柚子麵) $90呢個麵底係柚子麵更好食,清新!加入新鮮柚皮,麵條充滿柚子香👍🏽👍🏽👍🏽呢款拉麵還加有柚子胡椒芥末,同拉麵一齊食,唔太辣,可減拉麵膩感,讚!兩碗都上面加左新鮮炸牛蒡,店員建議唔好浸湯食,咁樣就雙重口感!無加一服務費,好似日本咁提供冰水,有冰水吧自助斟,店員親切有禮,拉麵係老闆娘親自主理,咁QC應該好好多😆😆😆
我地叫左:
1)雙湯頭(雞白湯、櫻花蝦、鰹魚湯底)配