2019-02-13 1179 views
話說約左朋友係附近食飯, 係等緊過馬路其間見到呢間買粢飯豆槳既小店比佢吸引左, 而且見到都有好多人幫襯, 就索性睇下有咩好食買既野唔算好特別, 係一般小食店都會有既魚旦燒賣腸仔, 撈面, 蒸既點心, 係早餐經常會食到既野, 而且價錢一D都唔貴今時今日呢D價錢真係好難搵到唯一比較特別既係佢有4款唔同種類既粢飯, 1) 普通粢飯2) 雙色粢飯3) 紅米粢飯4) 紫米粢飯我真係第一次見到有咁多種唔同類型既粢飯, 除左粢飯之外, 呢度竟然有賣埋鵪鶉蛋呢樣真係好少見呀但由於鵪鶉蛋太高膽固醇啦, 我都係食返茶葉蛋茶葉蛋唔算煮得太入味, 但係都食到淡淡既茶葉蛋香另外要讚下既就係粢飯, 油炸鬼同炸菜由頭食到落底都有, 唔會好似出面既粢飯咁頭尾勁多都係飯, 餡料好多, 炸菜唔係太咸, 味道不錯但唯一美中不足既係裡面既肉鬆好少, 如果多D肉鬆就好D啦伯伯仲好健談咁同我傾下計, 佩服佢年紀都有返咁上下仲有心有力地維持呢間小店大家如果去開都幫襯下伯伯
比佢吸引左, 而且見到都有好多人幫襯, 就索性睇下有咩好食

今時今日呢D價錢真係好難搵到
唯一比較特別既係佢有4款唔同種類既粢飯,
1) 普通粢飯
2) 雙色粢飯
3) 紅米粢飯
4) 紫米粢飯

呢樣真係好少見呀

但由於鵪鶉蛋太高膽固醇啦, 我都係食返茶葉蛋
茶葉蛋

茶葉蛋唔算煮得太入味, 但係都食到淡淡既茶葉蛋香
茶葉蛋

另外要讚下既就係粢飯, 油炸鬼同炸菜由頭食到落底都有,
但唯一美中不足既係裡面既肉鬆好少, 如果多D肉鬆就好D啦
粢飯

大家如果去開都幫襯下伯伯