2017-02-28 1095 views
在openrice見到這家餐廳好評多而慕名而去的~本來以為會好多人排隊,點知又冇;本來以為係似日本餐廳,點知原來係好細好細既一個舖位,入面只有八張凳,外面亦有位置坐。店內雖則擺滿不同日本酒酒瓶,但其實並沒有酒供應亦有不少可愛的擺設呢~除了最受歡迎的海膽飯和蟹黃飯外,燒物其實也像好吸引,但見其他食評說飯的份量不少,就先忍住手吧海膽原板加日本生雞蛋~紫菜濕氣過重,都林了⋯⋯海膽鮮甜稱不上,但唔腥唔苦,118蚊仲可以要求啲咩蟹黃飯一端上,我就知我剛才忍手係絕對正確。賣相已經好吸引,好香,撈珍珠米飯食揀直一流~~好邪惡本來以為所謂的松葉蟹腳係普通蟹柳咁,但一咬,肉質較乾身,亦較硬實。飯和蟹黃份量之比剛好,吃完真的好飽這才138大元喔~
在openrice見到這家餐廳好評多而慕名而去的~
店內雖則擺滿不同日本酒酒瓶,但其實並沒有酒供應
亦有不少可愛的擺設呢~
秘制海膽飯
特製激爆蟹黃飯
這才138大元喔~
Type of Meal
Dinner