2025-02-02 911 views
電池爐插蘇無啦啦彈火花💥插蘇位係地下,出入小心kick到。Kick到、踩到插蘇位都算。食食下,聽到啲奇怪「霹靂啪啦」聲,揾緊聲源時,隔離枱突然大叫「走!走!走!」。(情況緊急到,都唔知可以走去邊)後黎先知係插蘇位爆緊火花,電線穿咗。好彩爆緊火花時,隔離枱睇到提醒!我個frd先識縮開。(只係縮開,無位走)否則後果不堪設想,燒著褲/裙。後來諗返,其實當下萬一要逃生,係唔會夠位迅速離開。真係好險。發生事情後,我哋幾個frd都嚇到freeze咗,整晚都唔太process到。職員雖然幫我哋換咗位,不過之後都食唔安坐唔落。第一件事係check插蘇位係邊、諗定逃生路線。加上地方窄、地下滑、冷氣機滴水。以後都唔會再去食。我唔質疑食物抵食,有蒸海鮮係吸引。不過如果為咗食而燒傷真係好唔抵。希望餐廳真係好好留意環境安全!!例如:餐桌間預留合適空間走動(其實唔知符唔符合消防要求?)。職員需要定期檢查電池爐安全。定時拖地(我哋行嘅時候都跣咗幾鑊),同時保障員工安全。勸喻大家如果真係去食,起碼望下個插蘇是否安全。聽到怪聲要留意插蘇位。事件唔係餐廳賠唔賠償問題,況且佢本身都堅持要我哋比返正價。而係要注意安全!!!
電池爐插蘇無啦啦彈火花💥

插蘇位係地下,出入小心kick到。
Kick到、踩到插蘇位都算。

2025-02-02