2019-07-23 23 views
朋友話我哋屋企附近開咗間新嘅西餐廳 個位置喺彩明街市入邊 價錢又平食物質素又好🤔今晚媽咪冇煮到飯 我同細佬就落左去買外賣返上屋企食!眾所周知 彩明街市嘅環境係不嬲唔錯 好整潔 又有冷氣~ 行到入去會發現一間裝修新潮嘅餐廳 佢size唔大 只係得四張堂食嘅枱 牆上面就貼左啲嘢食圖 見到都好吸引呀! 我哋嗌左三個pasta同埋一啲小食~價錢都係$200內好抵!首先 係蘑菇野菌扁意粉 一打開佢好香 有好多汁同埋有超多菇!好正!個扁意粉好吸汁!跟住就係黑松露野菌帶子長通粉 一打開就聞到好香嘅黑松露味 有好多菇同帶子 一啲都唔慳皮㗎!個汁同上天個有啲似 不過依個再香啲 美中不足係長通粉冇意粉咁吸汁 如果去食我建議嗌返意粉 會入味啲~ 最後係卡邦尼帶子長通粉 佢入邊有好多煙肉同埋帶子!佢個白汁都幾好味!不過都係因為長通粉而冇咁入味~我哋仲叫咗黑松露薯角 佢個醬好香呀!炸魚柳都幾新鮮~柚子雞翼就好似西檸雞翼咁 炸得好香上面再有有埋柚子醬~ 好夾啊!不得不提佢啲嘢食全部都係新鮮即整 返到屋企都仲熱辣辣!價錢又抵又好味!

今晚媽咪冇煮到飯 我同細佬就落左去買外賣返上屋企食!