2022-10-06
放工黎到觀塘,一於同朋友食下台灣小店☺️呢間餐廳環境小清新,可以放鬆心情食一食晚餐!🔹特盛薑蔥牛肉便當 $75呢間特盛薑蔥牛肉便當份量超大🤣便當入面配料極多,有牛肉、台灣腸、鵪鶉蛋、酸菜等⋯牛肉份量多,配料同醬汁都好夾!🔹特盛辣椒大蔥排骨便當(櫻花蝦)$75特盛系列嘅便當真係要兩個人以上分享先可以食用,香炸排骨份量十足,食落香脆可口😋配上香辣大蔥,好有刺激味蕾嘅感覺不得不提的是,呢款特盛便當佈滿櫻花蝦,十分吸引!🔹芋泥肉鬆蛋餅 $39一向都鍾意食蛋餅,呢個芋泥蛋餅個皮偏脆,外脆內軟。芋泥仲食到一粒粒芋頭粒,鍾意呢種有咬口嘅感覺!🔹蜜汁台灣腸 $15呢個台灣腸食到台灣嘅味道,小食之選😆🔹雙檸冬瓜茶 ($21 半價加配)呢杯飲落有驚喜,冬瓜茶飲落去有青檸同檸檬🍋嘅味道,好清新!🔹手作芋頭鮮奶 ($24半價加配)全手工製作嘅芋頭鮮奶,呢個價錢性格比高!芋泥仲咬到一粒粒嘅芋頭粒👍
🔹特盛薑蔥牛肉便當 $75
🔹特盛辣椒大蔥排骨便當(櫻花蝦)$75
🔹芋泥肉鬆蛋餅 $39
🔹蜜汁台灣腸 $15
呢個台灣腸食到台灣嘅味道,小食之選😆
🔹雙檸冬瓜茶 ($21 半價加配)
呢杯飲落有驚喜,冬瓜茶飲落去有青檸同檸檬🍋嘅味道,好清新!
🔹手作芋頭鮮奶 ($24半價加配)