一場去到將軍澳,當然要搵朋友食飯敘舊,佢就帶咗我嚟呢間特色中菜館~ 餐廳走懷舊風,有大排擋等佈景裝飾,連水壺同餐具都好懷舊!好似去返70年代咁!🍭金沙鬼馬百花釀油條($98)呢碟我至中意!亦都係最邪惡嘅😂 一上菜已經聞到陣陣鹹蛋黃香🤤 炸得勁香脆!內餡係飽滿嘅釀蝦餅,超級好食!一碟有6件,每件都大大份足料,細食嘅一人食2件已經好夠!🍭奇趣脆皮豬手($198)又係好大份,豬手皮烤到脆卜卜,肉質keep到嫩滑,滿滿骨膠原!仲附送兩種醬汁-芥末同沙律醬~ 開胃解膩~🍭腿茸菜膽雞(半隻,$148)選用嫩滑嘅三黃雞,上面淋上金華火腿的芡汁,富鹹香味,令人唔覺唔覺就食咗好多!旁邊嘅生菜都好鮮嫩大份!🍭招牌焗魚腸($108)呢個幾特別,比較少餐廳會有焗魚腸嘅菜式!入面嘅蛋好滑身,而魚腸唔腥,原來放左陳皮去辟腥!仲有胡椒粉提供~🍭椰汁椰果爆珠仙草($28)點左個甜品,估唔到都唔錯,椰汁好多,好香椰香味,加埋椰果、爆珠同仙草,口感豐富!🍭神燈手工啤($58)

🍭金沙鬼馬百花釀油條($98)

🍭奇趣脆皮豬手($198)

🍭腿茸菜膽雞(半隻,$148)

🍭招牌焗魚腸($108)

🍭椰汁椰果爆珠仙草($28)

🍭神燈手工啤($58)