2023-08-16 236 views
今日去佐樂悠居食嘢, 見到呢間皇小館拉麵小籠包生意幾好, keep住有人幫襯, 決定試下, 一人套餐睇落好扺食. 我地叫佐兩個套餐,  一個菜肉雲吞拉麵加涼拌小青瓜, 一杯豆漿, 加配四粒小籠包$18,  另一個套餐係酸菜魚跟飯配尖椒皮蛋, 一杯圓肉雪梨茶, 加配四隻鮮肉鍋貼小籠包都係$18, 真係扺過單點好多.雲吞拉麵份量多到誇張, 足足有五大粒雲吞, 加食極都仲有既拉麵, 非常飽肚, 個湯底好清甜, 一啲都唔鹹酸菜魚色香味俱全, 份量亦唔少,  好彩唔算辣, 湯底好好食, 非常開胃, 魚片好大舊幾鮮嫩, 豆卜索晒啲汁, 好估唔到原來個餐忡要包括一份時菜, 真係好抵, 時菜非常新鮮好食, 重點都真係唔鹹, 好重要!涼拌小青瓜都好爽脆開胃, 食到濟濟地食佢就啱啦!尖椒皮蛋, 最鍾意食皮蛋架啦, 點整都咁好食 鮮肉鍋貼見到煎得唔會太過火, 咬一啖發現原來係超爆汁. 真係要小心啲食, 唔好噴晒出黎小籠包皮非常之薄, 我既食法係咬開個頭少少索晒啲汁, 之後倒少少醋入去, 一啖過放入口中, 非常滿足, 醋同小籠包就係咁夾 豆漿同雪梨茶都飲得出係真材實料, 豆漿味好濃, 雪梨茶唔會太甜, 又好潤
, 好重要!
涼拌小青瓜都好爽脆開胃, 食到濟濟地食佢就啱啦!
尖椒皮蛋, 最鍾意食皮蛋架啦, 點整都咁好食

豆漿同雪梨茶都飲得出係真材實料, 豆漿味好濃, 雪梨茶唔會太甜, 又好潤口, 感覺好養生
2023-08-13
$90 (Lunch)
  • 小籠包