2020-10-19
八色小籠包🌈相信都好出名😂大家都因為Gimmick 試過呢間上海菜🏮今次除左招牌小籠包 試埋其他菜色🥢 感覺都係一般般🤔 相同價位相信有更好的選擇🤪⭐️ 李白醉雞 🐔⭐️ 香辣蒜泥白肉 🥓涼菜味道合格啦👍🏻 雞肉OK嫩滑唔會太肥🍗 可惜花雕酒味唔多唔入味🥂而且唔夠香 好似浸左係面頭而已🤣 蒜泥白肉同樣唔會太多肥肉 🐷 食落好清爽 蒜味點到即止 唔會太辣🌶 幾岩我心水❤️⭐️ 正宗重慶水煮魚 🐟正唔正宗唔係好識分😅 但係魚片數量都OK 肉質唔係特別嫩滑 辣度揀左小辣🔥但係感覺辣得滯 😨 辣度主要來自辣椒油 差咁D麻味 欠缺層次⭐️ 特色皇朝小籠包 🥟黎到招牌菜💕見到好新奇滿懷希望🤣 但係我覺得原味比起其他好食D🤭 蟹粉 🦀芝士 🧀黑松露🍄 鵝肝🦩 既味道都太重 蓋過左湯汁既香濃 唔算太夾🌚 反而 人參淡淡地🎋 而川味 微微辣辣地 更加帶出肉餡既鮮味❤️ 但係佢既皮實在太厚 帶點麵粉味 所以有點失望🙃⭐️ 宮廷驢打滾 🦌好好味的甜點🍬咁多道菜裡面最精緻😚用糯米包住紅豆 煙煙韌韌 好似麻糬咁甜蜜蜜💕 外面沾滿花生粉🥜好似糖不甩咁😋
⭐️ 李白醉雞 🐔
⭐️ 香辣蒜泥白肉 🥓