2023-08-15
早前已經試過神燈海鮮酒家嘅菜式相同高質而今次見佢開咗一間新分店叫小神燈新派飯館 所以嚟都試吓佢啲特別嘅菜式先😝懷舊蝦多士, 原隻大蝦放喺多士, 大蝦大大隻新鮮彈牙,多士炸到金黃色 唔錯唔錯👍🏻
秘製欖角一口骨, 欖角骨尺寸做得啱啱好每啖一粒, 欖角味香濃,食落非常惹味😜飲品叫咗仙人掌梳打特飲、神燈手工啤, 手工啤飲落有淡淡花香味好易入口嚟到食嘢可以啤啤佢🤩
脆脆皮豬手 當然同佢個名非常 匹配豬皮非常吹口而且估唔到豬手份量咁多啊呢度嘅豬手即叫即整 所以炸好之後肉汁仍然會保留住喺豬手裏面❤️熱辣辣咁食非常滋味 腿茸菜膽雞,雞肉生熟程度煮得啱啱好而且 店舖係用三黃雞 所以雞味特別香而且肉質鮮嫩仲會用腿蓉做芡汁, 喺出面都好少食到😋
蟹肉菠菜豆腐盒 早上我已經覺得勁靚, 豆腐盒上邊鋪滿好多嘅蟹肉,食落去外脆內嫩食落非常鮮甜 秘製欖角一口骨, 欖角骨尺寸做得啱啱好每啖一粒, 欖角味香濃,食落非常惹味😜