2015-12-26 3317 views
要過法國之夜,唔一定要係鬧市旺區,估唔到天后小街都一樣有出色西餐。小店裝潢有style,掛滿掛畫,彷彿真係去左外國一樣。坐低就食多士先,鵝肝醬由店家自製,厚厚一層正呀。Set dinner有5個courses,我既前菜係香煎鵝肝沙律,賣相不錯,醬汁味道又幾好,鵝肝嫩滑,加上煎得香脆不過冇估到鵝肝咁大件,食完前菜都飽飽地。跟住餐湯就黎喇,古法龍蝦湯用上古法加上時間心機熬製而成,飲落香濃,飲得出既足料!第三味嚟到芝士煙肉菠菜焗活蠔,都幾大隻架,芝士拉到少少絲,加上菠菜又幾夾,不過蠔有少少腥呢。主菜!! 就係店員一早預告比較大份既法式烤乳豬,望落得幾舊,其實食落都幾滯,最尾都浪費咗少少食物添!講返味道都幾掂,好脆,又唔太肥。食到呢度都好飽,飲杯檸茶消消滿再啪多件chesse cake,非常滿足!
坐低就食多士先,鵝肝醬由店家自製,厚厚一層正呀。