2016-04-25
呢間新開張既餐廳裝修都幾靚,於是今日決定試下佢既set dinner星期日7點入去,大約仲有一半座位係空的,但到了大約7點半,所有位就full 曬,好彩早黎一步佢一共有4個menu,2個係set dinner,價錢由45至78不等,焗飯同意粉為主,種類都蠻多另一個menu係有2隻生蠔 + 1個主菜的set dinner,價錢都只係$98,真係相當抵食!如果以上都唔啱食既,佢仲有另一個menu,裏面有更多意粉、飯、沙律同生蠔選擇。由於個menu都幾大下,所以冇影到><今次,我叫左個芝士焗帶子大蝦天使麵 ($75),配紅湯及飲品。紅湯較平時的辣,但佢十分足料,很多蔬菜係裏面。芝士焗帶子大蝦天使麵賣相不錯。芝士表層少少焦香,配以呢隻偏奶味既芝士,用叉拉開仲有一斯斯芝士,撈埋天使麵食,正呀另外,帶子和大蝦都相當大粒。蝦係煎過後才放上去焗,令佢既味道更出。而帶子則放係蝦同麵既中間,成功保持佢既濕潤度,焗完都冇縮水。而我朋友就叫左蒜香雜菌蜆肉天使麵 ($58),配白湯及飲品。白湯味道一般啦,但我見到有很多蔬菜粒係裏面,算係幾足料。而蒜香雜菌蜆肉天使麵份量有D少,朋友食完都不夠
佢一共有4個menu,2個係set dinner,價錢由45至78不等,焗飯同意粉為主,種類都蠻多 另一個menu係有2隻生蠔 + 1個主菜的set dinner,價錢都只係$98,真係相當抵食! 如果以上都唔啱食既,佢仲有另一個menu,裏面有更多意粉、飯、沙律同生蠔選擇。由於個menu都幾大下,所以冇影到><
紅湯較平時的辣,但佢十分足料,很多蔬菜係裏面。 芝士焗帶子大蝦天使麵賣相不錯。芝士表層少少焦香,配以呢隻偏奶味既芝士,用叉拉開仲有一斯斯芝士,撈埋天使麵食,正呀另外,帶子和大蝦都相當大粒。蝦係煎過後才放上去焗,令佢既味道更出。而帶子則放係蝦同麵既中間,成功保持佢既濕潤度,焗完都冇縮水。 而我朋友就叫左蒜香雜菌蜆肉天使麵 ($58),配白湯及飲品。
白湯味道一般啦,但我見到有很多蔬菜粒係裏面,算係幾足料。 而蒜香雜菌蜆肉天使麵份量有D少,朋友食完都不夠>.< 而我試過味,佢蒜味適中,但唔知點解奶味都比較重@@ Not my favour Overall,所有食物都不錯,價錢都不算貴,下次會再黎試下其他野食 順帶一提,個 waitress服務態度不錯,值得一讚^^