2009-09-05
上日路過, 已經被這個價值 $48 的 Cheesecake 吸引, 但那天, 因為又繼續行街而沒有買下. 星期四, 回到家食飯的我, 姐剛好也從尖沙咀回來, 拿著一個蛋糕盒. 全家人期待的 $48, 酒店 cheesecake, 飯後甜品. 真的沒想過, 這個特價 cheesecake 個 promotion 可以做咁耐.飯後, 食完水果, 姐從冰箱把那雪凍了的 cheesecake 拿出來, 大家分來吃. 由姐親自開刀, cheesecake 夠結實, 而且又不是硬到膠叉都會斷果隻. 味道非常creamy, 食落唔會太full. 藍莓味道夠鮮夠甜. 沒想過用咁既價錢, 換來百多元 cake 既質素. 吃了一小塊, 大家都忍不住, 食多一塊.好食又抵食, 而且 cheesecake, 就是要咁細舊, 慢慢食才有滋味.