2024-03-09
同frd子兩個人想打個小邊爐,估唔到酒店入面會有火鍋店佢地仲有好多款湯底可以揀 淨係手工湯底都有8款一坐底 店員哥哥就介紹九宮格醬料比我地混個心水醬,真要試花椒油同自家製沙嗲醬 所有食材沾少少都會完美點綴🥥火焰三椰雞鍋 $328店員哥哥先將雞件同配菜炒至半熟,灑酒再點火 快炒爆香 香味即時飄出,加埋椰皇水+椰青水+椰子湯一齊煲滾,開動前先同frd子一入嘆一碗湯 清甜的唔會膩,雞件嫩滑又帶有陣陣椰香🐮花雕醉滑牛 $128一杯花雕酒置中,先將酒淋上滑牛 拌勻,滑牛片切得厚身 放湯內至岩岩熟 咬落有口感 鬆化又唔會靭,牛味濃郁 再有微微酒香滲出,被驚喜到 🦐手打鹹蛋黃蝦丸(半份) $52蝦丸新鮮彈牙 非常爽口,咬開有鹹蛋黃蓉 鹹香+海鮮味好正好特別🥟極茜豚肉餃(半份) $48餃粒粒都脹卜卜,芫茜同豬肉比例呈8:2,大部分餡都係芫茜 濃味非常,愛芫茜的必點item🐷秘製蝴蝶腩 $128好少地方有得食 聽講每隻豬得一塊,上枱先發現係烹調過既蝴蝶腩,初嚐放湯煮熱 是軟腍軟腍的連筋帶肉位置蘋果汁 $38* 環境乾淨 座位闊落* 有幾間VIP房 (房內有mic mic)* 醬料@$28
佢地仲有好多款湯底可以揀 淨係手工湯底都有8款
🥥火焰三椰雞鍋 $328
🐮花雕醉滑牛 $128
🦐手打鹹蛋黃蝦丸(半份) $52
🥟極茜豚肉餃(半份) $48
🐷秘製蝴蝶腩 $128
蘋果汁 $38
* 環境乾淨 座位闊落
* 有幾間VIP房 (房內有mic mic)
* 醬料@$28