辛苦左一排終於放Sembreak😢又係時候要放鬆下,而且近排有舖食Tea癮,千挑細選之下就同朋友一齊揀咗呢一間😳因為佢哋竟然有鱘魚子醬食丫🤫-🍴夢幻粉嫩下午茶下午茶以粉紅色做主題,並且部份食物以南瓜車同玻璃鞋裝住🤭非常夢幻,真係會少女心大爆發🥰~四款鹹食:迷你烤豬肉牛角酥🥐、蝦肉沙律曲奇、西伯利亞鱘魚子醬、紅菜頭酥皮盒🥧迷你烤豬肉牛角酥入口帶有陣陣嘅牛油香味😋而且口感鬆脆,中間嘅豬肉入口口感爽嫩,咬落有少少肉汁,配上味道清新嘅蕃茄片🍅,整體嘅味道清新唔油膩☺️蝦肉沙律曲奇入口口感非常豐富😜爽口嘅蝦肉配上鬆脆嘅牛油曲奇,竟然有意外驚喜🤗而且曲奇表面有啲沙律醬喺度,所以入口亦唔會太過乾身。西伯利亞鱘魚子醬配上多士同碎蛋一齊食用味道啱啱好😋入口暨不失魚子醬嘅鹹香味,但食落又唔會覺得太鹹😝而且配上香脆嘅多士,整體口感亦都會比較豐富😳紅菜頭酥皮盒入口口感酥脆😌而且帶有好香嘅牛油香味,入口完全唔覺得有油膩嘅感覺。另外,酥皮盒食落嘅紅菜頭味都唔算太重🤫所以出嚟個味道都幾夾😄~七款甜點:咖啡味軟糕☕️、草莓醬芝麻蝴蝶酥、玫瑰杏仁小甜餅、紅粉荔枝果凍、粉紅石榴忌廉卷、玫瑰香蕉蛋糕花盆🍰、鮮草莓朱古力🍓咖啡味

🍴夢幻粉嫩下午茶

咖啡味軟糕以南瓜車裝住,上枱時更加會倒入乾冰🤗非常夢幻。入口味道方面,軟糕嘅質感軟糯煙韌😏有啲似Mochi咁🤔而中間就包住個咖啡慕絲,慕絲食落有好重好香嘅咖啡味😯質感亦非常幼滑,有驚喜。

草莓醬芝麻蝴蝶酥入口食落口感酥脆😋而且有好香嘅芝麻香味,即使配上左草莓朱古力,但味道亦都唔算太甜☺️反而酸酸甜甜嘅感覺令蝴蝶酥嘅味道更加豐富🤤
玫瑰杏仁小甜餅入口嘅味道就比較甜🤔但帶有好香嘅玫瑰香味,隱約都食到有少少杏仁嘅味道😚而口感方面,小甜餅入口食落微脆,唔會太過硬身😗
紅粉荔枝果凍望落有種簡約美,而果凍入口食落帶有好香嘅玫瑰味😍隱伴隨着有少少香甜嘅荔枝味,而且表面有層奶凍喺度😎入口帶有淡淡奶香味,同時亦多左一份幼滑既質感😁
粉紅石榴忌廉卷入口有好重嘅石榴香味,而且味道酸酸甜甜咁,非常開胃😋忌廉卷入口口感濕潤,而且鬆軟😚表面嘅石榴籽亦都豐富左成件忌廉卷嘅口感😌
玫瑰香蕉蛋糕花盆入口有淡淡的香蕉味🍌,表面嘅忌廉亦都做得非常輕盈幼滑,中間嘅蛋糕睇有啲似Cupcake嘅質感🤔所以整體入口感覺亦都唔會太濕😆
鮮草莓朱古力用玻璃鞋載着,非常夢幻😍而且入口食落整體感覺都非常清新,偏酸嘅草莓配上味道香甜嘅白朱古力,絕對係一絕😋

飲品:玫瑰洛神花茶、百合茉莉花茶
玫瑰洛神花茶入口有好香嘅玫瑰香味😊配上味道酸酸甜甜嘅洛神花,整體嘅味道都非常豐富😋而且仲可以根據個人喜好加入蜜糖去調味😎
百合茉莉花茶聞落有比較重嘅茉莉花香味☺️不過入口飲落就帶有清幽嘅茶香味😌味道比較複雜,有少少難形容😳但一樣好飲🤗