2017-06-08
成日經過呢間cafe都比佢tiffany blue既少女系裝修吸引左,今次終於去左試!入面裝修真係會誘發少女心岩哂女仔都影靚相,除此之外,食物都走日韓路線喔!餐牌食物類別好廣,又有台灣食物好似台灣紅燒牛肉麵、個性蛋餅,但又fusion左d韓國元素,變身成泡菜蛋餅好搞笑。蛋白泡泡飯配海鮮雞肉$118我既目光完全被餐牌上大大個蛋白泡泡飯吸引左!!食過一次好好食,今次難得有得叫決定試下。實物無圖咁大個,以鐵鑊裝上,連個手柄都藍色泡泡其實係打發左既蛋白,所以口感上有啲似棉花糖無左甜味咁,同以前食既唔同,呢個蛋白本身無咩味道,反而係啲飯先有味。飯呈啡色係因為撈左汁,食落汁都唔太淡,撈左汁所以令個飯變得濕潤啲。雞肉係煎過既雞排再切粒,並混合左係飯入面,粒數唔算太少,不過雞肉都幾滑身呢個飯本身有三隻味揀,分別係咖哩、泡菜同海鮮,我揀左海鮮,因為以為有海鮮粒係入邊不過原來係海鮮汁,搞錯左添辣麵醬三文魚沙律$68以為會好辣,原來辣麵醬好少,所以主要調味係靠沙律醋,啲菜都新鮮,幾健康,三文魚三片唔太薄都幾好。七味燒魷魚$52燒魷魚無論去到邊都想食實物同圖似乎有d出入喎,瘦左既不過都係原隻,份量食落都唔少既
蛋白泡泡飯配海鮮雞肉$118
實物無圖咁大個,以鐵鑊裝上,連個手柄都藍色
辣麵醬三文魚沙律$68
燒魷魚無論去到邊都想食
實物同圖似乎有d出入喎,瘦左既不過都係原隻,份量食落都唔少既,味道方面食出幾濃既七味粉,燒得較乾身。
甜品同樣係走少女風,本身猶豫緊叫一片多士果款定呢個棉花糖造型既甜品,店員話棉花糖果隻會豐富d,所以聽佢講。
香蕉朱古力親親$73
圖係粉紅色棉花糖,但原來係random出顏色,今日我就係白色
影相的確要快手,因為棉花糖始終會溶,但無雪糕溶得快