2014-12-31 1876 views
承上一篇食評,本身同朋友去東涌行街食咗個好難食嘅晏而唔開心,到晚餐時間朋友話帶我去荃灣食好嘢就搭巴士過去。其實之前都經過呢間舖好多次不過次次都好多人冇試到,今日剛好有兩個位,落完 order 坐定定等食! 係就係幾逼夾不過變相佢嘅翻桌率都高!我兩個叫咗一個套餐加一碟生煎飽,套餐包括一杯豆漿、兩個生煎飽同一碗油豆腐粉絲湯。豆漿豆味唔夠濃,不過唔太甜同埋好滑。生煎飽即叫即整,有少少油但都可以接受,面有芝麻幾香,入面好多肉汁,如果太心急好易淥熟個口! 至於個底就煎到好香脆又唔燶,熱食真係好正! 油豆腐粉絲湯都特別,佢入面有舊嘢,一舊係好似軟身嘅豆卜釀豬肉,另一舊係百頁卷,應該都係豬肉涵,好食!兩個女仔叫一個套餐加一碟生煎飽做晚餐真係好夠飽,$68 埋單好抵!!

2014-12-29
$34 (Dinner)