2018-03-28 1028 views
放假去大澳行下,順便掃街,一路行本身都食左好幾樣野,行到呢度比佢個海鮮咸湯圓吸引左平時都係屋企過年時會自己煮黎食,一般出面食到既都係得甜既湯圓,第一次見係外面有得食~好興奮!呢d傳統食品而家真係買少見少,難得比我見到有得食😌本身自己就好鐘意食咸湯丸,個日叫左一碗試下。叫完店員會即刻滾返熱佢,己經聞到香噴噴!入面有d蝦仔同魷魚,成碗野無咩多餘油份,湯頭好鮮甜,加d蔥花調味,正!而且湯圓係煙煙韌韌,好有咬口。見佢出面仲有個香妃餅賣架其實,都好似幾吸引咁,但係食晒成碗湯圓已經好full,之前都仲食左d其他野,下次有機會會試埋😤

本身自己就好鐘意食咸湯丸,個日叫左一碗試下。
海鮮咸湯圓

2018-01-01