2022-10-01 663 views
🌕Hello我係Moon🌕啱啱喺黃大仙,發現咗一間好抵食嘅茶餐廳,😏雖然係週末嘅日子,😳但係佢嘅價錢都唔太貴,🤪我同朋友兩個人一邊慢慢傾偈一邊食又真係唔錯!😎呢度嘅服務態度幾好,🤪落完單之後好快就為我哋送上飲品同埋老火湯,😝老火湯就係跟餐,😋飲品方面我就嗌咗凍奶茶,😌朋友就嗌咗熱杏仁霜!😗凍奶茶都真係幾有茶味奶都滑嘅!😉咁我同朋友兩個樣就一齊share食西多士,😍西多士份量都足夠,🥰即叫即炸外脆內軟,中間夾住左粗粒花生醬,😋所以食落去除咗好香之外,😛仲有口感添!😜鍾意嘅話可以加少少糖漿,🤓咁就有甜甜蜜蜜嘅感覺啦!🤪咁我自己就食咗佢嘅柱候牛腩撈麵,🤓好耐都冇食過正宗嘅撈麵啦!😝一碗好嘅撈麵就梗係要有蛋香味同埋唔會太重嘅鹼水味,😤呢個又真係做到嘅!🥳而且佢嘅口感都有彈性!😛我幾欣賞佢嘅柱候牛腩,😙入味之餘,肉質都OK!😗食到咁上下就到咗我哋嘅小菜,🤗呢個蓮藕煎肉餅係即叫即整嘅,🤓所以等候時間都會耐啲,🥸一碟入邊有八件,😎所以我同朋友share😏厚度都足夠咬落去有口感有粒粒嘅蓮藕同埋肉感,😙食落口唔會太肥膩,😌而且好香添!😉呢個做到焦香脆口,😗真係令人一試難忘!🤣🌕最後MoonMoon幾滿意
🌕Hello我係Moon🌕

老火湯
凍奶茶

蓮藕煎肉餅

🌕最後MoonMoon幾滿意依間茶餐廳,雖然係偶然遇到嘅餐廳,😗但係質素比我想像中高,周末時候座無虛席,😝相信大部份都係街坊,😎食緊嘅時候都聽到隔離枱店員同食客有講有笑,😙可能就係因為依份人情味令到大多數嘅大方食客不斷回訪,🥰有機會嚟到黃大仙我都要再過嚟呢度食!🌕

豪園麵家 (黃大仙)
黃大仙睦鄰街8號現崇山商場地下21號
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea