2020-05-22 50 views
開九龍城附近,當然就順便覓食啦!星期五先來個early lunch,11點半啱啱過咗早餐時段,如果唔係仲抵!一條友冇王管,就淺嚐一碗微辣嘅泡椒牛腩麵啦!好多時餐廳都係麻辣、酸辣,泡椒湯底嘅配搭喺香港好少見,幾特別。望落以為湯底好清淡,第一啖湯,好似辣度好微,但其實啲麻辣會慢慢出黎㗎!所以都係跟餐配杯飲品會好啲,平日食開小辣嘅由微辣開始試會好啲。我個人比較喜歡泡椒多於花椒果種死麻(仲細細粒成日唔覺意食到!),而且呢個湯一啲都唔油,食辣野之餘冇咁多罪惡感~牛腩份量唔算多,但女仔都夠食,同埋我覺得啲騷味好夠。配上都好幾條生菜,即時「感覺」健康咗。幼麵感覺有啲似蘭州拉麵,配湯會夾啲。
2020-05-22
$51 (Lunch)