2020-04-23 131 views
今次嚟到灣仔呢間「笑林寺」淨係個店名已經令人留下一個深刻嘅印象 位置唔算太方便 喺銅鑼灣同灣仔之間 但我哋喺非繁忙時間去都要等大約15分鐘先有位😝⠀⠀充滿玩味嘅餐牌係以經書作為設計 食物飲品名字睇得出係花過心思而改嘅⠀⠀▫️笑林全早(HKD138)即係All Day Breakfast😂 - 麵包、煙肉碎芝士釀大啡菇、沙律菜、香腸番茄片炒蛋 最特別嘅係有「自家炒鹹魚花生」😂 超豐富嘅All Day Breakfast 我當下午茶食 食完之後飽到食唔落晚餐😂😂⠀⠀▫️蘋果酥 (HKD25)層層疊酥皮焗得好鬆脆可口 啖啖蘋果肉 份量細細件用來做下午茶係唔錯嘅⠀⠀▫️金剛伏魔圈 (HKD32)▫️九陰白骨爪 (HKD48)前者係一杯凍咖啡 後者係一杯熱mocha 名字係唔係好特別呢😝⠀⠀所有食物飲品都係即叫即整㗎 佢哋個開放式廚房都幾細 所以遇上客人多嘅時候等待食物嘅時間係會耐啲 我就冇乜所謂啦放假嘅時候都係想輕鬆吓
⠀⠀
▫️笑林全早(HKD138)
⠀⠀
▫️蘋果酥 (HKD25)
⠀⠀
▫️金剛伏魔圈 (HKD32)
▫️九陰白骨爪 (HKD48)
Type of Meal
Tea