一點餐後便贈送小碟前菜,環境微昏幾有氣氛;我坐係bar枱前睇住廚師🧑‍🍳製作食物。餐廳亦有幾間房仔,很高私隱度。刺身拼盤(鮟鱇魚肝、鱈魚白子、時令活石蠔 、時令空運薄切魚)沃川餐廳既刺身好高質,食落感覺到好新鮮。最愛係鱈魚白子,依部位好罕有,而且質感好滑,配埋酸汁食好開胃好味🤤。石蠔好大隻且肥美,食落好重海水味,鹹鹹香香。熟食一樣咁好食😋!紫蘇梅子墨魚脆脆卷:即叫即炸外皮超脆。墨魚滑好彈牙,加入紫蘇梅子增強味道👅鮮魷魚生姜燒魷魚質感好彈牙,係採用新鮮魷魚🦑整既(外面有d質感好硬/有渣)。生姜燒有好多我愛既洋蔥絲,好香!粟米天婦羅沙追魚天婦羅依間既天婦羅係推介,外皮既炸粉好薄身,同外面既厚粉分別好大。用沙追魚做天婦羅好特別,魚🐟肉好滑嫩。香口串串照燒雞扒荔枝豚肉卷雞頸肉串一口番薯串濃湯蝦烏冬湯頭好濃,烏冬🍜係幼身個種,麵身好滑食到嗦嗦聲。蝦🦐好大隻。

熟食一樣咁好食😋!

鮮魷魚生姜燒

粟米天婦羅