2024-08-02
上次經過尖東個頭見呢間餐廳好似幾靚,環境又幾chill 就約左朋友Happy Friday 試一試,原來呢間係食泰菜,d staff 仲好熱情咁招呼我地~🍽️馬拉盞通菜 $98通菜爽脆得黎吸曬馬拉盞嘅醬汁,非常惹味,帶點鹹香味但又唔會太辣,送飯一流! 🍽️越式軟殼蟹米紙卷 (四件) $138米紙質地軟綿綿又煙韌,包住軟殼蟹等唔同配料,炸得好脆,再配埋牛油果蘿蔔同生菜,食落去夠曬清爽,最特別係配埋wasabi沙律醬,更加滋味~🍽️炭燒香茅西冷牛肉 $138西冷牛肉包住原條香茅,食落去好香又嫩又多汁,入口即溶,仲可以點埋沙嗲醬,更加入味~除左西冷牛肉,旁邊仲有檬粉,可以點埋甜辣醬,酸酸甜甜夠曬fresh!🍽️泰式蝦河粉 $158食泰菜又邊少得Pad Thai~河粉炒得夠乾身都夠鑊氣,配上大蝦、芽菜同花生粒,口感彈牙,再加上酸甜嘅醬汁,整體黎講都好味!🥥椰青 $68椰青水清香鮮甜,夠曬解渴!🍹泰式珍多冰 $68用左班蘭葉同綠豆粉製成粉條,配椰漿及椰糖,好飲得黎又唔會太甜,仲好有咬口~
🍽️馬拉盞通菜 $98
🍽️越式軟殼蟹米紙卷 (四件) $138
🍽️炭燒香茅西冷牛肉 $138
🍽️泰式蝦河粉 $158
🥥椰青 $68
椰青水清香鮮甜,夠曬解渴!
🍹泰式珍多冰 $68