Hiring
$18,000+
Monthly
See All 5 Jobs
2025-02-19 0 views
成日經過尖東都見到低半層的這間餐廳今日天氣凍, 咁啱行過見到裏面啲食客一窩暖笠笠打邊爐,就入去食入去之前再望多次餐牌,確認有小火鍋就入去餐廳都幾多人食,都要等一陣先有位我就好有目標決定打邊爐朋友就揀咗個肉燥鹽酥雞乾拌麵香蔥肉燥鹽酥雞乾拌麵鹽酥雞分開放, 成件雞脆身香口有肉汁, 仲配咗一碗湯, 乾拌麵撈埋肉燥很有台式風味見到鹵味拼盤有豬腸所以就叫咗個鹵味拼盤豬腸油份充足食落香口回甘, 完全冇壓味質地帶煙靭感,鹵水味濃鬱香濃蕃茄爆蔥鍋我揀咗安格斯牛肉片, 冇諗過牛肉片係咁大塊鍋底蕃茄味濃鬱,蔬菜份量多可以配飯或者米粉因為鍋入面有粉絲,所以我就揀咗配芝麻海苔飯牛肉肥肉不多,食落重牛肉味,我自己超鍾意仲要係蕃茄湯底, 食多多唔會覺得好滯蕃茄湯底係清蕃茄個種湯底,重蔬菜香味,唔會死甜朋友話鐵牛牛肉麵,點都要叫返份牛肉嚟試下就叫咗一份鹵蘿蔔牛筋牛筋好舊淋同埋好入味,食落好似即刻填補咗滿滿的骨膠原餐廳仲有好多特飲朋友要咗大甲椰椰芋香, 可以揀少甜小冰好正,飲落唔會太甜,滿滿的椰子芋頭香味我就因為想試下爆珠所以揀咗草莓牛奶爆珠, 略嫌棄唔可以揀少甜,不過味道都ok, 爆珠質地特別, 係我想要嘅味道整體
成日經過尖東都見到低半層的這間餐廳

入去之前再望多次餐牌,確認有小火鍋就入去

餐廳都幾多人食,都要等一陣先有位

我就好有目標決定打邊爐
朋友就揀咗個肉燥鹽酥雞乾拌麵

香蔥肉燥鹽酥雞乾拌麵

見到鹵味拼盤有豬腸
所以就叫咗個鹵味拼盤

豬腸油份充足食落香口回甘, 完全冇壓味
質地帶煙靭感,鹵水味濃鬱

香濃蕃茄爆蔥鍋
我揀咗安格斯牛肉片, 冇諗過牛肉片係咁大塊
鍋底蕃茄味濃鬱,蔬菜份量多
可以配飯或者米粉
因為鍋入面有粉絲,所以我就揀咗配芝麻海苔飯

牛肉肥肉不多,食落重牛肉味,我自己超鍾意
仲要係蕃茄湯底, 食多多唔會覺得好滯
蕃茄湯底係清蕃茄個種湯底,重蔬菜香味,唔會死甜

朋友話鐵牛牛肉麵,點都要叫返份牛肉嚟試下
就叫咗一份鹵蘿蔔牛筋
牛筋好舊淋同埋好入味,食落好似即刻填補咗滿滿的骨膠原

餐廳仲有好多特飲

整體餐廳環境坐得舒適, 慢慢食餐飯傾下偈,覺得好舒服

2025-02-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$120 (Dinner)
  • 香濃蕃茄爆蔥鍋
  • 大甲椰椰芋香