2024-08-25
🎀尖沙咀。英倫復古風高樓底暗黑浪漫西餐廳🎶🎀🪄店名* #TheWallStreetBarLounge🔮地址* 尖沙咀金巴利道40號MW Plaza1樓🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$610 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_尖沙咀剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_西餐➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵今次黎到呢間網上超多人介紹既靚靚裝修西餐廳🤓一入到黎以為自己去左哈利波特場景 感覺相當英倫風 燈光偏暗營造氣氛 設計融合英倫風圖書櫃,黑膠唱盤,音響設備,舊報紙海報等 充滿復古格調 好適合打卡📷 有個沙發位置比較近呢啲裝修品 影相勿錯過🤓另外有高枱比較近水吧 水吧牆身佈滿各種酒品 配合燈光都幾靚👍仲有落地大玻璃配合高樓底設計 設計好用心~🍽️食物質素🍽️我地去既時候系午餐及下午茶時間 佢地午餐set系免加一收費 價錢相對都比較平價~有意粉,意飯,扒,沙律等選擇 或正價選擇正餐牌都可以 仲有餐廳特色調配cocktail 賣相都幾靚 岩曬打卡!👀評分💖💖💖💖🪄餐湯-是日餐湯&龍蝦湯(+$38)是日餐湯為番茄湯 質感較稀身 味
🪄店名* #TheWallStreetBarLounge
🔮地址* 尖沙咀金巴利道40號MW Plaza1樓🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$610 已加一 (2人)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵
🍽️食物質素🍽️
👀評分💖💖💖💖
🪄餐湯-是日餐湯&龍蝦湯(+$38)
是日餐湯為番茄湯 質感較稀身 味道酸甜 作開胃用途~ 而龍蝦湯相對較濃稠 蝦味濃郁 份量頗大~
🪄 香草忌廉三文魚意大利麵$98
賣相都幾靚 而且份量感滿滿 香草忌廉滲入每一條意大利粉裡面 食落十分creamy 三文魚香味濃郁 夠曬足料!呢款意粉飽腹感極足🤰
🪄香煎紐西蘭羊西冷8oz 配薯菜$118
平時羊架食得多 今次試下呢個羊西冷😯羊騷味唔算太濃 西冷無得簡熟度 肉質會偏實 點上醬汁令佢更加美味 配上大量沙律菜減輕膩感 最中意系炸粗薯條 熱辣辣😍
👀評分💖💖💖💖💖
🪄甜品-冰火朱古力軟餅$78 (需加一)
必點甜品之一💕上菜時侍應會淋上朱古力醬汁 達致冰火交融狀態 好岩打卡📷 雲呢拿雪糕比坊間較濃 甜度適中 下面系Brownie 朱古力味濃 仲有夾雜住香脆核桃 整體好可口
👀評分💖💖💖💖💖
🪄飲品-Call Me By Your Name$128 & Day Dream$118 (需加一)
第一杯系以佛手柑做主調帶出清涼感 再加上紫蘇呈現芳香味 顏色系夢幻紫 比較偏淡味
第二杯系以蜜瓜,青瓜及柚子做主調帶出清新感 上面粉紅色泡沫系用紅桑梅造成 感覺更酸甜清爽
食完比較重口味既野再飲呢兩倍特飲 會十分解膩可口😎
(5個💖為最高)
✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️