2024-06-15
老婆同友人行尖沙咀,經過比塊牌吸引到,叫任你魚肉餐,仲要無限時,包飲包食,諗都唔諗殺上去。可能時間尚早,餐廳無乜人,望埋去光猛,乾淨,企理,座位又唔太迫。首先,可以叫個雞煲先,可以任加雞。味道有別於大陸個d辣雞煲。呢款似黑椒汁煮既雞煲,都係有洋蔥做配菜,索晒d汁,幾惹味都,雞件較大,又夠滑。幾好食。食完個雞煲,大家都十五十六,試唔試叫埋牛尾煲。响討論期間,姐姐應該聽到我地怕食唔哂但又想試,同我地講叫半份,加上姐姐話好食,有唔少客黎剩係食牛尾。咪叫半份牛尾食下。原煲上左黎煮左陣,臨尾再落酒燒一燒焗一焗。一打開蓋勁香。牛尾有大有細,個人鍾意食大,入味,多肉,肉又夠脫骨,惦。之後到條魚。叫左酸辣海爐魚,大條,夠味,小辣,加埋d,酸菜,好食。條魚煎一煎過,唔會散晒,魚肉都叫滑,唔多骨。最後叫打邊爐:邊爐料出出面雪櫃攞,正常貨。肉就加錢升左級食靚小小既肉。任叫,上得又快,肉味都重。仲有d,特色小食,生魚皮,見到必點,佢呢度整辣辣地,細細舊,好爽口。海鮮仲有蝦同花甲,食落都唔錯。五小時任你魚肉,任飲任食,一大班人坐吹水打邊既好地方。三百零蚊埋單,無得輸。
海鮮仲有蝦同花甲,食落都唔錯。