Ritz-Carlton嘅afternoon tea係每一季都會更新一次menu,之前食左佢地推出嘅秋季下午茶,不過而家已經推出左聖誕版本啦🎄個人覺得鹹點同甜點味道都正正常常,都預左會有一兩件已經係難食嘅😂,整體無話邊一款特別出色,個scone算整得幾好食😆環境方面應該算係無得彈,如果提早book位嘅話可以坐窗邊睇曬全個維港,不過如果個日天氣好好嘅話就可能有啲曬,想睇靚景就要自己取捨啦🌞🤭**********<Autumn Harvest Afternoon Tea> $698 for two🥐Selection of savouries🥐🔹蜂蜜烤紫薯泡芙配橄欖油魚子🔹煙三文魚配檸檬蛋黃醬及松露蛋沙律迷你牛角包🔹深海藍蟹肉配蜜糖芥末、胡南瓜及意大利里考塔芝士配黑麥麵包🔹焗純素豬肉配野菌松露忌廉酥盒🍰Mini confection🍰🔸南瓜肉桂芝士蛋糕🔸麗思朱古力蛋糕🔸綠茶栗子蘑菇型蛋糕🔸蘋果白朱古力忌廉泡芙🔸榛子及黃香李醬杯🔸鬆餅配果醬及奶油忌廉

**********

🥐Selection of savouries🥐
🔹蜂蜜烤紫薯泡芙配橄欖油魚子
🔹煙三文魚配檸檬蛋黃醬及松露蛋沙律迷你牛角包
🔹深海藍蟹肉配蜜糖芥末、胡南瓜及意大利里考塔芝士配黑麥麵包
🔹焗純素豬肉配野菌松露忌廉酥盒

🍰Mini confection🍰
🔸南瓜肉桂芝士蛋糕
🔸麗思朱古力蛋糕
🔸綠茶栗子蘑菇型蛋糕
🔸蘋果白朱古力忌廉泡芙
🔸榛子及黃香李醬杯
🔸鬆餅配果醬及奶油忌廉
$400 (Tea)