2024-08-04
😊尖沙咀周末慢嘆Happy Hour💃-平時日日返工都忙到冇停手 真係好需要weekend放鬆一下☺️ 今次同朋友㨂咗呢間位於尖沙咀 我地成日行過見到好多人由下晝就開始HH嘅餐酒館😝-🦪Fine De Claire 法國芬迪奇生蠔是日生蠔有兩款 我地㨂咗比較爽口嘅Fine De Claire🇫🇷 入口好新鮮 肉質爽脆 加埋少少檸檬汁 食落好清爽😙-🦐Seafood Risotto 海鮮意大利飯呢個海鮮意大利飯 用料好豐富 第一眼就望到隻grill過嘅大蝦😙 仲有墨魚同青口等😝 飯底係蕃茄作主調 食落比較濕潤😉-🐮Australian Striploin Tagliata Style 🐮片切澳洲西冷牛扒牛扒肉味都幾濃 而且佢嘅油腹香都好充足 中間仲有少少粉嫩☺️ 煎得唔錯😙 下面仲放咗好creamy嘅薯茸 心思滿滿😙-🍹Mauritius🍸Summer Cumber因為夜晚仲有下場所以tea time叫住兩杯mocktail先 一杯係Mauritius以橙同菠蘿作基底 酸酸甜甜 另一杯係由青瓜同mint整成嘅Summer Cumber 兩杯都好清新🥰-📍Playa de Papagayo (
🦪Fine De Claire 法國芬迪奇生蠔
🦐Seafood Risotto 海鮮意大利飯
🐮片切澳洲西冷牛扒
🍹Mauritius
🍸Summer Cumber
📍Playa de Papagayo (尖沙咀)
尖沙咀河內道5號普基商業中心地下N3號舖