樂酒場 がくさかば

GAKU HALL
今次就同朋友黎到尖沙咀棉登食超地道既日本居酒屋🤩 裝修用左道頓堀夜晚飲既木質+貼滿poster風格,好有feel! 除左有席上之外仲有埋塌塌米,みなお楽しみ!🤩🐠 迷の刀五雕刺身盛 ($338)睇得出呢味餸落咗好多心思去雕琢喺五款刺身同埋佢地既擺盤😍🌸未食都覺得心情大好😍而刺身分別係池魚、帶子、魚子三文魚、吞拿魚同海蝦🥰魚子三文魚mix埋係double享受😛魚子令到三文魚更fresh同更鮮!🍣 燒三文魚層層疊 ($138)三文魚控必點特色菜!佢係一個類似於瑞士雪山嘅設計🏔️疊得高高上面仲鋪咗一層濃濃芝士既三文魚山😛下面係6個紮實嘅壽司飯卷😛店員會喺你未食之前用火槍燒一燒芝士😋超濃厚嘅三文魚火炙壽司咁就出爐😋而6舊壽司都因為唔同三文魚既生熟度有唔同味😛食完濃厚既魚油味之後又可食番三文既原鮮味!超正!🍢 山椒燒雞脾肉 ($32)🍢 白鰻魚串燒 ($138)🍢 免治軟骨雞肉棒 ($48)居酒屋串燒就一定唔少得架啦😚依到三串都算係居酒屋必備名物🫡免治軟骨雞肉棒+日本蛋汁依個組合真係無得頂🥳蘸完燒汁既雞肉棒同蛋汁岩岩大家中和左🤪唔會有一邊搶左fo 食落去雞肉粒粒餡同蛋汁撈埋勁滑🤪白鰻魚串燒得幾有碳

🐠 迷の刀五雕刺身盛 ($338)

🍣 燒三文魚層層疊 ($138)

🍢 山椒燒雞脾肉 ($32)
🍢 白鰻魚串燒 ($138)
🍢 免治軟骨雞肉棒 ($48)
居酒屋串燒就一定唔少得架啦😚依到三串都算係居酒屋必備名物🫡免治軟骨雞肉棒+日本蛋汁依個組合真係無得頂🥳蘸完燒汁既雞肉棒同蛋汁岩岩大家中和左🤪唔會有一邊搶左fo 食落去雞肉粒粒餡同蛋汁撈埋勁滑🤪白鰻魚串燒得幾有碳火燒既味道 鎖得住啲肉汁好嫩滑🤪雞脾肉串燒用左山椒帶出到啲平時係雞脾肉絕對唔會食到肉汁既感覺!有驚喜!🥳

🦀 蟹味噌甲羅燒 +薄餅 ($94)
成晚最期待就係依個甲羅燒🦀 果然無令我失望🤤味噌好夾蟹肉同埋蟹膏🫶蘸落薄餅蟹膏味好濃😚 咸咸地既海水味同油香味既薄餅係個口到浪下浪下🤪

🍤 什錦天婦羅 ($150)
餐廳準備左大蝦🍤秋葵🌱蕃薯🍠,私心覺得居酒屋要嗌天婦羅配清酒先係最完美😋 依到啲大蝦超大隻😛 炸完唔會有大既油溢味🥳

🍚 漁師魚湯泡飯 ($198)
依個湯泡飯我覺得唔叫真係唔好話食過樂酒場🤨! 份量多到不得了🫨 個湯係就用鯛魚煮到好入味既美人湯,魚片同湯超滑又鮮甜😍 焗左一陣仲好似飲緊牛奶咁😛食極都唔覺飽!

🍲 泡菜黑豬肉鍋 ($128)
餐廳調味既辣醬超好食😛 而且豬肉唔會太厚,點落個醬可以搽匀成舊😚一啖放口大滿足!個醬就有啲似韓國年糕醬辣辣咸香既感覺🤤點完豬肉再攞嚟撈飯真係一流!

🍺 自家製檸檬酒 ($68)
超鍾意依杯酒🤤!清酒濃烈得黎唔過火🍻檸檬味勁fresh😋好想飲完再飲😂(不過一杯已經醉醉地😵‍💫)

📍 樂酒場 がくさかば
尖沙咀白蘭軒道1號麗東大廈地下H & J號舖及閣樓