去咗尖沙咀嘅家家戶戶食飯👍,呢間韓國餐廳一入去就感覺到好似走咗入韓國嘅家庭一樣🏠。周圍嘅裝潢好有傳統韓國風味🎎,坐低嘅時候就已經開始期待食物嘅味道啦🤤。首先講下環境,真係舒服到不得了😌,坐得好舒服🛋️,周圍嘅氣氛又悠閒🍃,令人完全放鬆落嚟😊,好似真係喺韓國嘅家中一樣享受到一頓好飯🍚。佢哋嘅套餐組合多到數唔晒📜,選擇多多皆有配搭🍱,咁就可以根據自己嘅口味去揀啦👅。今次我哋揀咗韓式牛肉炒粉絲套餐🥩先講前菜,泡菜啱啱好🌶️,唔會太辣🔥,豆腐滑溜溜嘅🍮,花生香脆🥜,韭菜花清新爽口🌼,紫菜湯就真係暖笠笠好飲🍲,前菜已經攞晒分啦🏆。主菜嘅韓式牛肉炒粉絲,真係無得輸🥇,牛肉嫩滑🐮,粉絲Q彈🍜 唔會太老或者太生粉絲吸晒啲醬汁嘅精華🍜每條都滑溜溜嘅入口即化😋而且啲牛肉同粉絲嘅比例啱啱好🥩唔會覺得肉太多或者太少👄每一啖都好滿足😋至於海鮮煎餅🐟🦐就真係另一番風味啦🌊煎到外脆內軟🥞啲海鮮又新鮮又多汁👀每一啖都食到蝦仔🦐同埋魷魚🦑嘅鮮味👅啲餅皮煎得金黃色🟡又唔會太厚或者太薄📏正正好好咁包住啲海鮮🎁食落去口感層次分明🎶食完咁多嘢,當然要嚟個甜品收尾啦🍰,家家戶戶提供嘅益力多就啱晒🍮,呢個韓國傳統甜品清新又唔會太甜🍯,

佢哋嘅套餐組合多到數唔晒📜,選擇多多皆有配搭🍱,

前菜已經攞晒分啦🏆。

主菜嘅韓式牛肉炒粉絲,真係無得輸🥇,牛肉嫩滑🐮,粉絲Q彈🍜
唔會覺得肉太多或者太少👄每一啖都好滿足😋

至於海鮮煎餅🐟🦐就真係另一番風味啦🌊煎到外脆內軟🥞

食完咁多嘢,當然要嚟個甜品收尾啦🍰,家家戶戶提供嘅益力多就啱晒🍮,呢個韓國傳統甜品清新又唔會太甜🍯,食完之後仲有種滿足感🥰。

總括嚟講,家家戶戶真係一個好地方👍,會令你食得開心又滿足😆,下次尖沙咀行過,都會再encore🔄
Type of Meal
Lunch