2023-05-07
꧁ 影の鳥 ꧂ 如果前晚唔係家姐問我同朋友去邊度食飯,我都唔知道原來呢間係AK Jer肥仔開嘅餐廳😂唔係粉絲嘅我覺得啲食物質素幾唔錯,員工又好貼心成日幫我換碟。☺️🐔一嚟餐廳就會送每人一碗濃雞白湯,雞湯由雞骨熬製而成,芳醇濃厚,帶著略略稠感嘅尾韻,雞香鮮甜,為呢頓晚餐起咗個完美開局。✨日本松葉蟹肉野菜沙律松葉蟹肉份量都唔少,香嫩嘅蟹肉有著濃郁嘅鮮味。✨刺身三點3款刺身都好新鮮,赤蝦爽口鮮甜,只係略嫌帆立貝細件d 。✨法式牛肉他他伴日本海膽海膽好鮮甜,牛肉他他鮮嫩富嚼勁。✨串燒 (燒日本牛舌串、大蔥雞肉、蘆筍豚肉卷、秋葵大啡菇)串燒果然係餐廳嘅王牌,最鍾意牛舌煙韌爽口唔羶,大蔥雞肉香口嫩滑。✨鹽燒日本香魚香魚燒至微灣形,以鹽燒突顯香魚嘅淡雅香氣同風味。 ✨美國牛小排稻庭湯烏冬牛小排肉質粉嫩,牛味濃郁,帶油脂香,烏冬煙韌彈牙。✨炸蝦天婦羅 天婦羅新鮮即炸上枱熱辣辣,蝦身爽口,炸漿夠薄身。✨精選甜品自家製糯米糍煙韌,裏面包住雲呢拿雪糕,表面放了少許金箔紅豆做點綴,賣相不錯。💵 $900 for 2味道:4.5/5賣相:4.3/5環境:4.3/5性價比:4.3/5🏠 影の鳥📍 尖沙咀亞士厘道9至
✨日本松葉蟹肉野菜沙律
松葉蟹肉份量都唔少,香嫩嘅蟹肉有著濃郁嘅鮮味。
✨刺身三點
3款刺身都好新鮮,赤蝦爽口鮮甜,只係略嫌帆立貝細件d 。
✨法式牛肉他他伴日本海膽
海膽好鮮甜,牛肉他他鮮嫩富嚼勁。
✨串燒 (燒日本牛舌串、大蔥雞肉、蘆筍豚肉卷、秋葵大啡菇)
✨鹽燒日本香魚
香魚燒至微灣形,以鹽燒突顯香魚嘅淡雅香氣同風味。
✨美國牛小排稻庭湯烏冬
牛小排肉質粉嫩,牛味濃郁,帶油脂香,烏冬煙韌彈牙。
✨炸蝦天婦羅
天婦羅新鮮即炸上枱熱辣辣,蝦身爽口,炸漿夠薄身。
✨精選甜品
性價比:4.3/5
🏠 影の鳥
📍 尖沙咀亞士厘道9至11號順豐大廈地下
☎️ 23359720
#hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodie #igdaily #hkdaily #hkfoodielife #foodporn #hkfoodies #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkig #尖沙咀 #香港好去處 #tsimshatsui #相機先食 #hkfoodshare #約會餐廳 #香港好地方 #香港美食#love #instadaily #instalike #instagood #hongkong #travel #photography#topcitybites#discoverhongkong#topcitybiteshk