2024-12-29
-一入黎呢間餐廳 真心好似去左日本當地d居酒屋咁haha幾有feel 經理好熱情咁招待我地而且每樣野食上台都會介紹一下比您知 仲有教埋您食法諗唔到食咩 可以問下佢地有咩推薦都得wor!沖繩海葡萄沙律晶瑩剔透嘅海葡萄配上鮮甜嘅車厘茄🍅 再淋上特製醬汁🤤 (唔好一次過落太多 會咸)海葡萄口感爽脆 配埋爽脆嘅沙律菜🥬 口感夠晒豐富另外份量岩岩好 唔會太飽滯 作為前菜一流👍三文魚火炙壽司 x2三文魚油脂豐富 入口即溶🤤 火炙嘅過程令三文魚表面微微焦香 😋醬汁甜甜鹹鹹 米飯粒粒分明🍙 醋味適中加埋啲薑同 wasabi 🌶️ 簡直係完美嘅配搭💯牛油果軟殼蟹卷呢碟牛油果軟殼蟹卷賣相一流🤩 個牛油果🥑又厚又綠 好新鮮咁軟殼蟹炸得脆卜卜🦀 唔會油淋淋 飯粒係涷上 比較硬身🍙 醋味唔會太重上面仲有魚籽點綴 賣相同味道都唔錯👍特製蒜蓉燒茄子(原隻)呢個蒜蓉燒茄子真係好正呀🍆🔥 成個茄子燒到軟綿綿 但係又唔會爛晒👍蒜蓉醬汁好香濃🧄 甜甜鹹鹹 上面仲有蔥花點綴🤩食落去好惹味 完全停唔到口😋秘。芥末燒蠔 & 秘。鳥炎屋燒蠔蠔肉肥美多汁🦪 燒得恰到好處 份量雖然只有一隻 但係絕對值回票價👍 芥末醬汁微微辣 但帶有陣陣
一入黎呢間餐廳 真心好似去左日本當地d居酒屋咁haha
幾有feel 經理好熱情咁招待我地
而且每樣野食上台都會介紹一下比您知 仲有教埋您食法
諗唔到食咩 可以問下佢地有咩推薦都得wor!
沖繩海葡萄沙律
加埋啲薑同 wasabi 🌶️ 簡直係完美嘅配搭💯
牛油果軟殼蟹卷
呢碟牛油果軟殼蟹卷賣相一流🤩 個牛油果🥑又厚又綠 好新鮮咁
上面仲有魚籽點綴 賣相同味道都唔錯👍
特製蒜蓉燒茄子(原隻)
蒜蓉醬汁好香濃🧄 甜甜鹹鹹 上面仲有蔥花點綴🤩
食落去好惹味 完全停唔到口😋
秘。芥末燒蠔 & 秘。鳥炎屋燒蠔
芥末醬汁微微辣 但帶有陣陣清香🤤
另外鳥炎屋燒蠔個醬汁好特別 甜甜鹹鹹帶少少辣🌶️