2020-09-29
難得同同事兩個一齊收夜,決定去食個宵夜飲杯啤酒。✌🏻✌🏻✌🏻而家嘅經濟環境,真係唔可以長期食好嘢。今日食個經濟版,平平哋又可以過癮下,呢個決定做得實在太好了。👍🏻👍🏻👍🏻其實以前不嬲都有幫襯開,自從疫情之後就好少嚟,再加上長今屬於麻雀會所,所以之前一段時間都冇開門😢😢😢首先想公平啲講一句,長今並不是什麼靚餐廳,其實佢只是一間平民價錢嘅茶餐廳及麻雀會所。不過呢間茶餐廳其實仲有潮州滷水食品,冬天仲有羊腩煲。另外幾鍾意呢度啲姐姐,個個都好醒,你唔講佢哋都好似知道你想要咩咁😊😊😊其實今日一心落嚟打冷,可惜我們收工晏咗,冇機會食佢嘅肥滷水鵝,不過唔緊要,唯有下次再嚟過👏🏻👏🏻👏🏻兩條麻甩佬,叫咗一碟豉油王鵝腸,一碟椒鹽牛仔骨,九支大啤酒(🤦🏻♂️🤦🏻♂️越飲越多,頂)差唔多四舊水埋單,坐得又舒服,其實真係好過去酒吧happy hour豉油王鵝腸,好明顯佢只係將鵝腸白灼再加豉油,雖然唔係預期咁樣,不過其實白灼鵝腸咁樣食都好好食👍🏻👍🏻👍🏻椒鹽牛仔骨,真心講有啲柴,有啲乾,不過幾十蚊鬆下啤酒都算係咁㗎啦👌🏻👌🏻👌🏻
而家嘅經濟環境,真係唔可以長期食好嘢。