2024-10-14
鍾意食米線嘅我今日就搵到間喺尖沙咀嘅米線。同朋友兩個人,我有選擇困難,叫咗雲香園米線,乜都有啲,再加豬大腸($76),朋友就叫左雞絲螺旋草米線加牛丸+腩肉($73)。👍🏻👍🏻👍🏻米線非常高質,賣相靚,湯味好,麵質彈牙,料好多。我自己好鍾意個雞翼,夠滑,台灣腸亦好吃,加嘅豬大腸份量都好多😋朋友就好鍾意個湯和牛丸,話好彈牙🩷米線份量亦好多,後悔叫了一人一碗,因為實在超多,我食左一半都好似無食過咁……😔好在朋友都差不多食晒。超大碗抵食!而且今日嘅心情係想食小吃嘅心情,所以叫了幾個小食,小食基本上食晒😁😁🌟芥蘭🥬($16)蠔油另放側👍🏻🌟涼伴墨魚頭($47)超爽口,難怪有👍🏻🌟麻辣豬耳($43)份量都多,脆口👍🏻🌟醬伴皮蛋($27)皮蛋晶瑩,流心👍🏻飲品🥤朋友叫了佢嘅推介奶茶(跟餐+$8),朋友話有茶味亦有奶香,比例很好👍🏻我就叫了個柑桔蜜(跟餐+$11)潤吓喉,甘香足料唔稀淋淋👏🏻
🌟芥蘭🥬($16)蠔油另放側👍🏻
🌟涼伴墨魚頭($47)超爽口,難怪有👍🏻