2024-11-26
放工去咗等契女放學,佢好叻叻讀聖Mary,喺佢附近搵個地方食嘢坐低等佢。尖沙咀漆咸圍有好多小店,經過雲香園小鍋米線,被五光十色的招牌米線吸引,尤其是寫住 湯底 慢火熬足6小時,衝入去坐低。睇到介紹,湯底新鮮熬煮6小時,好有 heart,老板介紹仲話親身學沖奶茶,每杯奶茶都溝幾款茶葉沖製,是正式茶餐廳奶茶,我又叫返杯嚟試吓,果然有驚喜。小鍋米線:魚肉春卷+ 腩肉只要喜歡食米線嘅人,見到個酸辣湯底嘅顏色,未食都已經只係好嘢,再飲一啖湯添!真係不得了,酸辣湯底惹味配合,材料豐富熬煮6小時,招牌靈魂湯底。腩肉限量發售,售完即止。來自廣西米線,好滑好彈,煙靭非常開胃。牛腩小鍋米線雲南小鍋米線,即叫即煮。酸辣@小辣非常惹味,小鍋米線超級多配料,有芽菜,酸菜,肉碎,韮菜,蔥,芫茜,真的辣有豬肉碎,口感都很豐富。豬軟骨、牛腩,味道夠濃厚,牛腩軟腍入味,豬軟骨非常爽口,好受歡迎,容易賣晒,吃完好滿足啊!酸辣湯底果然是招牌,啱晒我口味。炸雞中翼(4隻)價錢合理,炸雞中翼皮脆肉嫩又多汁,雞中翼醃得好入味,搭配上甜辣汁,惹味十足。醬拌皮蛋滿滿自家製的醬汁,皮蛋軟綿綿,第一次食充滿蒜香味,涼拌適合夏天享用。凍奶
腩肉限量發售,售完即止。來自廣西米線,好滑好彈,煙靭非常開胃。 牛腩小鍋米線
雲南小鍋米線,即叫即煮。酸辣@小辣非常惹味,小鍋米線超級多配料,有芽菜,酸菜,肉碎,韮菜,蔥,芫茜,真的辣有豬肉碎,口感都很豐富。 豬軟骨、牛腩,味道夠濃厚,牛腩軟腍入味,豬軟骨非常爽口,好受歡迎,容易賣晒,吃完好滿足啊!酸辣湯底果然是招牌,啱晒我口味。 炸雞中翼(4隻)
價錢合理,炸雞中翼皮脆肉嫩又多汁,雞中翼醃得好入味,搭配上甜辣汁,惹味十足。 醬拌皮蛋
滿滿自家製的醬汁,皮蛋軟綿綿,第一次食充滿蒜香味,涼拌適合夏天享用。 凍奶茶
好有誠意的凍奶茶,老板親身學沖奶茶,職人教路話好味嘅奶茶最少要有三款茶葉,這裏沖製每杯奶茶都溝好幾款茶葉,茶餐廳做法,唔會太甜,有茶香有奶味,好飲!