2024-12-03 4791 views
今次嚟到慕名嚟到呢間喺尖沙咀嘅人氣蝦湯底拉麵店。由於知道要排隊,所以來之前已經食定少少嘢打底。今次到店嘅時間係星期六下午12點幾,前面都有大約10個人排隊,排隊嘅位置有簷蓬遮住太陽,亦有少量座位供排隊客休息。總共等咗大約半個鐘就可以入座。今次試咗佢嘅招牌濃蝦湯底拉麵,店員喺出餐嘅時候會喺拉麵上面淋上蝦油,過程中已經散發出香濃嘅蝦香味,拉麵嘅蝦係用醬油浸過的基圍蝦,蝦頭嘅蝦膏好食,而蝦肉嘅口感亦爽口新鮮。另外我哋亦都有嗌兩款醬油小食,分別係鮑魚同蜆,都浸得入味,而且口感煙韌,整體嚟講算合格。但店舖面積不大位置不多,所以如果繁忙時間到店你要有心理準備要排隊

• 醬油蝦濃湯拉麵