2012-11-27
中午落班念住去厚福街是但食D就算,路過加拿芬樓下噶時候有人系度發緊coupon。原來加拿芬2樓新開佐幾間新嘢,開業未畿內全場85折喔。於是乎決定去睇下咩情況,因為尼一帶D嘢我都食勻曬。有新嘢梗系要試下啦。原來2樓一下子開佐三間新嘢,一間系環境超贊超特別噶日本嘢“HIBIKI”,一下子就吸引佐我入去。 其實仲有一間系白天可以飲茶夜晚可以打邊爐噶“南燒北鍋”,下次都要去試下先得。門口好多明星同D店員噶合影,甘多明星都嚟捧場,肯定唔錯得啦。因為我落班比較早,店入面仲未有咩人來幫襯。成個環境光線適中,配上淡淡的Blues,真系好想系入面訓翻覺吖。因為店入面竟然有張甘型噶沙發!!!但系呢,我始終都系來食嘢噶。開始念要食咩。嚟新店食嘢,就要食D夠特別噶嘢。開餐。海波子手球壽司三件折完都唔到60,抵食!!海膽同D魚子醬食材品質真不是果D連鎖壽司店可以比噶~夠鮮甜,米飯仲夠彈牙。仲有尼味混搭創造壽司,D肉真系晶瑩剔透噶,睇到就流曬口水。一啗落口,D肉汁系甘飆~哈哈~折翻好似先50左右。仲試佐D串燒,20件入面自選8件,折翻系130甘。食材不多說,比個爐我地自己烤先好玩。系D甘噶環境,BBQ真系別有一番
仲試佐D串燒,20件入面自選8件,折翻系130甘。食材不多說,比個爐我地自己烤先好玩。系D甘噶環境,BBQ真系別有一番滋味。各種秘制味料自行控制火候,贊吖。
最後面系烤佐D菇嚟食,烤过之后蘑菇細嫩之餘又好香口,菇中間D湯料系燒烤噶過程滲入菇噶鮮汁,味道一流。反正尼此體驗新店就系各種特別啦!環境好,食材掂,食法特別, 價錢唔算便宜,但系絕對抵食。