2024-06-23
最近係尖沙咀美麗華廣場新開左間茶室,名為's Tea 天上人間茶寮😝同我一樣鍾意飲茶既朋友仔真係要黎走返轉😌有多種不同款式既茶飲,另外有獨立中式VIP房及日式雅座,張枱都有道具可以學下沖茶🤩不過我個人鍾意熱茶,起碼飲到最原汁原味😋依度有提供冷熱茶飲,店員們主動去了解我既口味,從而介紹返合適既茶飲比我,相當專業,好岩選擇困難症既我🤭最後叫左福鼎高山白茶之王白毫銀針($118),估唔到都有咁多道具,入面有張小卡係介紹茶既來源同埋沖泡指南😳上枱後店員都向我地講解沖法步驟,非常清晰👍🏻茶杯入面有白毫銀針既茶葉,外觀幾靚架,沖出黎係清澈透明,仲聞到陣花香味,口感好順滑,仲帶點回甘同淡涼果香,飲落去都幾舒服,就算沖左幾次都係飲到茶香,真係每一啖都好滿足🤗飲品可以揀堂座或take away👍🏻另外有賣茶葉同葉餅及's Tea出品的茶杯套裝。全部都好高質素✌🏻購買茶葉會提供包裝服務,可以自訂名字或句子,都係由店員親手寫架,買黎自用或送禮都唔錯呀🫶🏻📍's Tea 天上人間茶寮電話:6891 6238地址: 尖沙咀彌敦道132號美麗華商場一期地庫B125
同我一樣鍾意飲茶既朋友仔真係要黎走返轉😌
不過我個人鍾意熱茶,起碼飲到最原汁原味😋
上枱後店員都向我地講解沖法步驟,非常清晰👍🏻
茶杯入面有白毫銀針既茶葉,外觀幾靚架,
📍's Tea 天上人間茶寮
電話:6891 6238